Etrafı dağlarla ve çam ormanlarıyla çevrili bir krater gölü ve hemen kıyısında beş yıldızlı konforuyla, Türk misafirperverliğini gerçek anlamda hizmete dönüştürmüş bir otel. “Büyük Abant Oteli”.
Yedigöller, Bolu ilinde bulunan, saklı cennetlerden biridir. Özellikle sonbahar manzaraları fotoğraf meraklısı fotoğraf sanatçılarının çok iyi bildiği bir yer olan Yedigöller havzası kayan kütlelerin, vadilerin önünü kapatması sonucu oluşan, yüzeysel ve yer altı akışıyla birbirine bağlı, kuzeyden güneye doğru sıralanmış 7 adet gölden oluşmuştur. Bu göllerin isimleri: Sazlıgöl, İncegöl, Küçükgöl, Deringöl, Büyükgöl, Kurugöl ve Seringöl’dür.
Bolu iline bağlı bir ilçe. Yüzölçümü 1.327 kilometrekare, nüfusu 24.973 tür. Yüzeyi, genel olarak engebeli, geniş orman ve dağlarla kaplıdır. Büyük düzlük alanlar pek yoktur. En önemli gelir kaynakları meyvecilik ve hayvancılıktır.İlçe merkezi 3.50O nüfuslu Mudurnu kasabasıdır.
Bolu iline bağlı bir ilçe. Yüzölçümü 1532 kilometrekare, nüfusu 20.316 dır. Yüzeyi, ormanlarla kaplı, dik meyilli sırtlardan ve aralarındaki dar vadilerden ibarettir. Halkının başlıca geçim kaynağı hayvancılık ve orman ürünleridir.İlçe Merkezi 2.017 nüfusu Göynük kasabadır.
Bolu/Gölcük bir kere geldiğinizde bir daha hep gelmek isteyeceğiniz dünyadaki eşsiz yerlerden bir tanesidir.Gölcük bir vadinin içine gizlenmiş her mevsim farklı güzellikleriyle sizleri beklemektedir.Hafta sonlarınızı değerlendirebileceğiniz veya boluya geldiğinizde uğramadan gitmemeniz gereken nadide bir doğa harikasıdır. GÖLCÜK Boluya 15 dakika,İstanbul ve Ankaraya 2 saat uzaklıktadır.
Bolu’nun 10 kilometre güneybatısında, Mudurnu yolu üzerinde bulunan Akkaya Travertenleri, “Bolu’nun Pamukkalesi” olarak ün yapmış olup, görülmeye değer bir güzelliğe sahiptir.
Bolu ve Batı Karadeniz Bölgesi’ndeki tek örnek olan, doğal yapısını aynen koruyan nadir çevrelerden biri olan Akkaya Travertenleri, doğu–batı doğrultusunda 250 metre uzunlukta bir oluşum ve bu oluşumun 100 metre batısında 50 metre uzunlukta farklı bir oluşum daha bulunmaktadır.